Vestiging Keizersgracht tot 1982

 
 
 
!

Vestiging op de Keizersgracht tot 1982

Het pand op de Keizersgracht was een stuk groter dan de locatie op de Hooghuisstraat en bleek dat we daar wel verder konden uitbreiden. We hadden de beschikking over 4 etages en een kleine kelder. De begane grond en 1e etage zou als winkel dienst doen de rest als magazijn en kantoor. Dit hield wel in veel trappen lopen en sjouwen van goederen door het hele gebouw niet altijd even plezierig.
 
Koper en tin op de 1e etage indertijd heel populair artikel.  -
Foto etalage Keizersgracht
 
Op de begane grond werden o.a. artikelen uit diversen culturen zoals AziĆ« en Afrika verkocht waaronder India kleding, porselein waarbij het indertijd populaire Blue Danube servies uit Japan.  En natuurlijk allerlei kleine cadeautjes voor jong en oud in alle prijsklassen. Ook de verkoop van henna haarverf en wierook nam toen al gestaag toe.
Het tafelgoed, nog uit de woninginrichting tijd, was toen nog populair dit tafelgoed zou op latere locatie geheel uit het assortiment verdwijnen.
 
Begane grond met Porselein en aardewerk.

Op de 1e etage vond toen de verkoop van manden en mandjes, vlechtwerk en rieten meubels plaats samen met een groeiende collectie sieraden en mineralen.
Het koper en tin, wat in de Hooghuisstraat periode nog populair was, zou hier half zeventiger jaren uit de collectie gaan.
Op deze locatie start in december 1969 ook de verkoop van origineel Chinees en Japans vuurwerk.
Een breed assortiment is altijd de sterke kant geweest van De Chinese Winkel, artikelen voor alle leeftijden en in elke prijsklasse van tien cent tot honderden (toen nog) guldens.

Echter de Keizersgracht als doorgaande weg werd steeds drukker en rumoeriger door autoverkeer, de voordeur kon nauwelijks open blijven. Daarbij opgeteld de inefficiƫnte indeling over 4 etages heeft ons doen besluiten om te zien naar een nieuwe locatie. Die werd in 1982 gevonden op de markt van Eindhoven, een winkel met jeans kleding (Western Store) op een bekende en centrum gerichte locatie Markt 5.