Keizersgracht
Het pand op de Keizersgracht was een stuk groter dan de locatie op de Hooghuisstraat en bleek dat we daar wel verder konden uitbreiden. We hadden de beschikking over 4 etage's en een kleine kelder. De begane grond en 1e etage zou als winkel dienst doen de rest als magazijn en kantoor. Dit hield wel in veel trappen lopen en sjouwen van goederen door het hele gebouw niet altijd even plezierig.

Op de begane grond werden o.a. artikelen uit diversen culturen zoals Azië en Afrika verkocht waaronder India kleding, porselein waarbij het Blue Danube servies heden ten dage nog steeds verkrijgbaar is.  En natuurlijk allerlei kleine cadeautjes voor jong en oud in alle prijsklassen. Ook de verkoop van henna haarverf en wierook nam toen al gestaag toe.
Het tafelgoed, nog uit de woninginrichting tijd, was toen nog populair dit tafelgoed zou op latere locatie geheel uit het assortiment verdwijnen.
Op de 1e etage vond toen de verkoop van mand, vlechtwerk en rieten meubels plaats samen met een groeiende collectie sieraden en mineralen.
Het koper en tin, wat in de Hooghuisstraat periode nog populair was, zou hier half zeventiger jaren uit de collectie gaan.
Op deze locatie start in december 1969 ook de verkoop van origineel Chinees en Japans vuurwerk.
Een breed assortiment is altijd de sterke kant geweest van De Chinese Winkel, artikelen voor alle leeftijden en in elke prijsklasse van tien cent tot honderden (toen nog) guldens.

Echter de Keizersgracht als doorgaande weg werd steeds drukker en rumoeriger door autoverkeer, de voordeur kon nauwelijks open blijven. Daarbij opgeteld de inefficiënte indeling over 4 etages heeft ons doen besluiten om te zien naar een nieuwe locatie.
Etalage op de keizersgracht te Eindhoven

1e etage verkoop koper en tin
Begane grond met zicht naar de voordeur, verkoop porselein en decoratie.        >>>
Etalage keizersgracht
Koper tin op etage
Begane grond
Home
Markt tot 1992