Heuvel Galerie
Kijk ook op onze
Internetwinkel
Alle artikelen en fotoos op de website van De Chinese Winkel mogen niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden zonder voorafgaande toestemming van de webmaster van De Chinese Winkel.
Het Heuvelplein onderdeel van de Heuvel Galerie is net aan de buitenkant maar wel aan de hoofdingang gelegen. Het is een mooie locatie, een rond plein met een fontein en een open infrastructuur, ook enkele van onze oude Markt buren, Pannekoekhuys en Aurora zijn hier gevestigd. Hier is alles begane grond dus geen gesjouw meer met zware goederen en trappen lopen.
Bij de eerdere onderhandelingen voor de verhuizing van de markt waren en afspraken gemaakt voor een locatie van onze winkel. Wij konden bijna elke plek uitzoeken in de heuvel maar kozen er toch voor om net aan de buitenzijde ons te vestigen. Dit met opzet om toch enige individualiteit van de winkel te verkrijgen, als je binnen zit behoor je toch tot een soort overdekt groot warenhuis vonden wij toen en nog steeds.

Een grootse opening op 2 september 1992 van de totale Heuvel Galerie op één dag, werd door een bezoek van koningin Beatrix opgeluisterd.
Sindsdien zijn er natuurlijk weer veranderingen in assortiment opgetreden.
De jaarlijkse vuurwerkverkoop hebben we nog 2 jaar gedaan maar gezien we in de noodwinkel geen verkoop hiervan mochten houden, waren de meeste vuurwerk klanten toch intussen naar elders vertrokken ook aan de aangescherpte regels konden wij niet voldoen.
Maar er kwamen ook uitbreidingen, nieuw was het Mystieke waaronder draken, trollen en heksen. Ook wat betreft de beelden uit Egypte en verre oosten kwamen steeds meer modellen bij.

Zo kwam ook steeds meer interesse van de klanten in andere godsdiensten en culturen, zodat de vraag naar artikelen uit deze culturen stijgende was en nog steeds stijgend is. Vooral het boeddhisme en alle daarbij horende aspecten zouden steeds verder worden uitbreid. Hier speelden wij natuurlijk op in door het aanbod te verhogen. In die begintijd ontstond ook het begrip “New Age” [Nieuwe tijd] zodat er in Nederland steeds meer aandacht werd besteed in o.a. de media voor het verre oosten.
Voor een groot deel bleef het basis assortiment eigenlijk het zelfde, in detail waren er natuurlijk wel nieuwe artikelen, maar de meeste vaste klanten waren nou eenmaal gewend aan de vaste indeling en de daarbij behorende sfeer van de Markt dus die hebben we in grote lijnen die ook in de Heuvel Galerie door gevoerd.

Natuurlijk staat de tijd niet stil het internet dringt zich aan en wij staan dan ook al sinds 1998 op internet met een eigen site  chinese-winkel.nl en sinds 1992 met een internetwinkel.
Wij hopen dat U door het lezen van dit geschiedenis verslag enig inzicht heeft gekregen van het verloop en ontstaan van De Chinese Winkel in Eindhoven.

Met ingang van 3 november 2007 is deze winkel aan het heuvelplein opgeheven, vanaf die datum zijn wij alleen nog te vinden op internet met onze eigen webshop.    
Daarin vindt U dezelde uitgebreide collectie als in de fysieke winkel.    www.dechinesewinkel.nl/webshop    
Home